Διαμαντής Καρασούλας: Η Ομιλία στο Ιδρυτικό Συνέδριο της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Η Ομιλία στο Ιδρυτικό Συνέδριο της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων

ΟΜΙΛΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΚΑΡΑΣΟΥΛΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 
(Ξενοδοχείο Metropolitan, 13/4/'13)



Φίλες και Φίλοι, Συναγωνίστριες και Συναγωνιστές,
 Το Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων που γεννήθηκε πριν από ένα χρόνο από την αυθόρμητη σπίθα του λαού και την έντονη δίψα του για αντίσταση στην εξαθλίωση και το ξεπούλημα, για πραγματική δημοκρατία και ελευθερία, μετατρέπεται σήμερα σε ένα οργανωμένο δημοκρατικό πολιτικό φορέα, κατ' αρχήν σε επίπεδο Νεολαίας. 


Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ένα κατ' εξοχήν Κίνημα Νέων Ελλήνων, αφού ξεκίνησε από την Νεολαία, στηρίχθηκε από τη Νεολαία και ψηφίστηκε κυρίως από τη Νεολαία. Σε αυτό τον αγώνα λοιπόν, η Νεολαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κατέχει πρωτεύοντα και πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι η φωνή, η ψυχή αλλά και το μέλλον του Κινήματος. Ενσαρκώνει την πίστη και την ιδεολογία των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε πολιτική παρέμβαση και δράση, μέσα στην κοινωνία, στα πανεπιστήμια, τους χώρους δουλειάς και στο δρόμο. Γιαυτό και θεωρώ ότι η Νεολαία, πρέπει να κατέχει θεσμικό και ουσιαστικό λόγο και ρόλο στη διαμόρφωση του κεντρικού πολιτικού σχεδιασμού του Κινήματος.


Ωστόσο, η μετατροπή ενός αυθόρμητου λαϊκού Κινήματος σε ένα συγκροτημένο δημοκρατικό κόμμα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Για να επιτευχθεί η πολυπόθητη συνοχή στη βάση του Κόμματος, δεν αρκεί να συμφωνούμε μεταξύ μας στις καταστροφικές συνέπειες που επιφέρει το Μνημόνιο και η πολιτική εξαθλίωσης που επιβάλλει στην Χώρα μας η Ευρώπη. Πρέπει να κάνουμε σαφές, ότι δεν είμαστε ένα πρόσκαιρο ή ευκαιριακό κίνημα, που απλώς διαφωνεί με την πολιτική του Μνημονίου αλλά μια σταθερή πολιτική δύναμη με ξεκάθαρη ιδεολογία και στέρεες πολιτικές θέσεις. Δεν γίνεται να είμαστε με όλους και δεν γίνεται να είμαστε τα πάντα, γιατί τότε δεν είμαστε τίποτα. Εν ολίγοις το "αντι-μνημόνιο" δεν είναι ιδεολογία.

Η Ιδεολογική μας βάση είναι ο Πατριωτισμός. Είναι η πίστη μας στο Έθνος, στις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού, είναι ο ακατάπαυστος αγώνας για ένα Εθνικό Κράτος. Είναι η η πίστη μας στην Ορθοδοξία και την Εκκλησία του Χριστού μας. Η προσήλωσή μας στο παραδοσιακό αξιακό σύστημα της ελληνικής οικογένειας. Η εμπιστοσύνη μας στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Ο σεβασμός στους θεσμούς της Δημοκρατίας, στο Σύνταγμα και τους Νόμους. Αυτή είναι η Ιδεολογία μας, αυτή είναι η πίστη μας, αυτό μας ενώνει μεταξύ μας, αυτό μας διαχωρίζει από τους άλλους: Η πίστη στο Έθνος. 


Κι επειδή ακριβώς πιστεύουμε στο Έθνος, δεν έχουμε το δικαίωμα, χάριν οποιασδήποτε πολιτικής σκοπιμότητας ή στρατηγικής, να διαγράψουμε την Ιστορία, να ξεχάσουμε τους αγωνιστές των εθνικών ιδεών, όλους εκείνους που έχυσαν το αίμα τους για την τιμή και την ανεξαρτησία του Έθνους.
Είμαστε υπερήφανοι για τις Ιδέες μας κι έχουμε απόλυτη συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης να αποτελούμε αυτή τη στιγμή τους μοναδικούς εκφραστές της Εθνικής Παράταξης. Της Παράταξης που υπερασπίστηκε ιστορικά τις εθνικές αξίες, την Ορθοδοξία, την Δημοκρατία και την Ελευθερία, της Παράταξης του Ίωνα Δραγούμη και του Παύλου Μελά, του Στρατηγού Γρίβα και του Ναπολέοντα Ζέρβα, του Κωστή Παλαμά και του Οδυσσέα Ελύτη.
Ναι, είμαστε υπερήφανοι γι αυτή την Παράταξη που κράτησε όρθια την Ελλάδα και την Δημοκρατία σε δύσκολους καιρούς. Και οφείλουμε ανά πάσα στιγμή να έχουμε το σθένος και τα επιχειρήματα να υπερασπιστούμε αυτούς τους αγώνες απέναντι στον μηδενισμό και την ιστορική διαστρέβλωση των αντιπάλων μας.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να δειλιάσουμε, να υποχωρήσουμε, να συμβιβαστούμε. Προχωράμε μπροστά, με φάρο και οδηγό την Ιδέες μας και τις ξεκάθαρες θέσεις μας όπως αυτές ορίστηκαν στην Ιδρυτική Διακήρυξη του Κινήματος. 

 Κεντρικοί άξονες και βασικές πολιτικές μας προτεραιότητες πρέπει να είναι οι εξής:
- Άμεση απεμπλοκή από το τοκογλυφικό Μνημόνιο που βυθίζει την οικονομία μας στην ύφεση, τους Έλληνες στην εξαθλίωση και τους νέους στην απελπισία.

- Στήριξη της οικονομικής μας ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέας παραγωγής, στην Γεωργία, την Κτηνοτροφία και την Αλιεία, τον Τουρισμό και την Ναυτιλία, στην ενθάρρυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που σήμερα πνίγεται από τα μέτρα του Μνημονίου.

- Άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ και εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Χώρας τον οποίο πρέπει να διαφυλάξουμε πάση θυσία από τα κοράκια της Ευρώπης που σχεδιάζουν την συνεκμεταλλεύση με την Τουρκία και την αρπαγή του.
Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδος δεν είναι ευρωπαϊκός, είναι ελληνικός και ανήκει στα παιδιά των Ελλήνων!


- Ισόβια φυλάκιση και κατάσχεση κάθε περιουσιακού στοιχείου σε κάθε υπουργό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έβλαψε το δημόσιο, που πήρε μίζες, που δεν σεβάστηκε τον ιδρώτα του ελληνικού λαού. Όλοι οι κλέφτες στη φυλακή με συνοπτικές διαδικασίες.

- Άμεση απέλαση όλων των λαθρομεταναστών από την Χώρα και θέσπιση ορίου για τους νόμιμους μετανάστες γύρω στο 3% όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη. Καμία παραχώρηση Ιθαγένειας σε αλλοδαπούς. Σοβαρή μεταναστευτική πολιτική με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και την κοινωνική συνοχή και όχι της ανθρωπιστικές ευαισθησίες της Αριστεράς.

- Αποφασιστική πάταξη της εγκληματικότητας που έχει ξεφύγει από κάθε όριο, με ηθική και οικονομική στήριξη στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

- Καμία υποχώρηση στα εθνικά μας δίκαια. Λέμε ΟΧΙ στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, δίπλα από οποιοδήποτε πρόθεμα. Υποστηρίζουμε την εθνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου και η πάγια θέση μας για την Κύπρο είναι η ένωση με την Ελλάδα. Καμία ανοχή στις αυθαιρεσίες της Τουρκίας στη Θράκη και καμία αναγνώριση συμφερόντων της στο Αιγαίο.

- Άμεση στήριξη της τρίτεκνης και πολύτεκνης οικογένειας και πάταξη της υπογεννητικότητας που αποτελεί άμεσο κίνδυνο για τον βιολογικό αφανισμό των Ελλήνων. Κατάργηση κάθε πολιτικής της Τρόικα που αποσκοπεί στη μείωση των γεννήσεων των Ελλήνων.

- Άμεσος σχεδιασμός μιας κοινωνικής πολιτικής για τις οικονομικά ασθενείς ελληνικές οικογένειες, τους άνεργους και τους φτωχούς συμπατριώτες μας. Το κράτος σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας αλλά και την συνδρομή όλων των ενεργών πολιτών, μπορεί να παρέχει καθημερινά ένα πιάτο φαγητό σε κάθε Έλληνα που έχει ανάγκη. Μπορεί να βοηθήσει κάθε φτωχή οικογένεια που δεν έχει τα προς το ζην, κάθε μαθητή που πηγαίνει στο σχολείο
χωρίς ένα κουλούρι. Μπορούμε οργανωμένα και αποφασιστικά να βάλουμε φρένο σήμερα κιόλας στην κοινωνική εξαθλίωση. Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν Έλληνες που πεινάνε και φυσικά δεν μπορούν όλοι αυτοί οι φτωχοί συνάνθρωποί μας να περιμένουν πότε θα διώξουμε την Τρόικα.


- Ανυποχώρητη διεκδίκηση μιας πραγματικά Εθνικής Παιδείας χωρίς φαινόμενα τύπου Ρεπούση. Αγωνιζόμαστε για μια δημόσια Παιδεία αληθινά Εθνική και Χριστιανική όπως ορίζει το άρθρο 16, παράγραφος 2 του Συντάγματος. Οικονομική στήριξη σε κάθε φοιτητή που το έχει ανάγκη για να σπουδάσει.

- Άμεσος εθνικός σχεδιασμός για την καταπολέμηση της ανεργίας. Καμία δουλειά σε λαθρομετανάστες, όσο υπάρχουν άνεργοι Έλληνες. Επιδότηση των επιχειρήσεων και των εργοδοτών που απασχολούν Έλληνες, αυστηρά χρηματικά πρόστιμα σε όσους απασχολούν παράνομους μετανάστες. Οφείλουμε πάση θυσία να κρατήσουμε τα ελληνόπουλα στην Πατρίδα μας.

- Καμία ανοχή στο σχέδιο Ισλαμοποίησης της Ελλάδας. Λέμε ξεκάθαρα ΟΧΙ στην κατασκευή Τζαμιού στην Αθήνα, την οποία ενέκρινε ο κ.Σαμαράς με χρήματα του Έλληνα χριστιανού φορολογούμενου. Και να πω εδώ, ότι άκουσα τον Δήμαρχο Αθηναίων κ.Καμίνη να ζητάει όχι ένα Τζαμί για όλη την Αθήνα αλλά δύο Τζαμιά σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα! Αν ο κύριος Καμίνης αγαπαέι τόσο πολύ τους μουσουλμάνους να κάνει Τζαμί το σπίτι του! Εδώ δεν θα γίνει κανένα Τζαμί και ας το καταλάβει καλά και ο κ.Καμίνης και η Αριστερά αλλά και ο ψευτοπατριώτης κ.Σαμαράς που εκτελεί πρόθυμα τις εντολές του κ.Ερντογάν.

Φίλες και Φίλοι,
Η Ελλάδα μας χρειάζεται. Αν ρίξετε μια ματιά στο πολιτικό σκηνικό της Χώρας, θα αντιληφθείτε με λύπη ότι είμαστε η μοναδική πολιτική δύναμη με πατριωτικές θέσεις και ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Χωρίς καμία υπερβολή, είμαστε η τελευταία ελπίδα του ελληνικού λαού. Και αυτή την ελπίδα, τουλάχιστον η Νεολαία του Κινήματος δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να την σβήσει, να την καπηλευθεί, να την λοξοδρομήσει.
 

Η Νεολαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα βγει στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Οφείλουμε να υπερασπισθούμε με σθένος τις Αρχές και τις Αξίες μας, να μπούμε δυναμικά στον Συνδικαλισμό, να χτίσουμε ένα νέο, πατριωτικό Φοιτητικό Κίνημα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, κόντρα στην αριστερή δικτατορία που λυμαίνεται τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα απαγορεύοντας με την βία την ύπαρξη κάθε πατριωτικής φωνής.
 

Οφείλουμε να αναπτύξουμε δυναμικές και ουσιαστικές δράσεις, να σταθούμε έμπρακτα δίπλα στον φτωχό μαθητή, τον φοιτητή, τον φαντάρο και τον νέο άνεργο. Να βγούμε στο δρόμο μαζί με όλους τους ανεξάρτητους νέους της Πατρίδας μας και να τους πείσουμε να μην δεχτούν παθητικά και μοιρολατρικά αυτή την κατάντια.  Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει. Η Ελλάδα έχει όλες τις δυνάμεις και τις δυνατότητες να βγει απ' το σημερινό αδιέξοδο, να σταθεί στα πόδια της, να στηρίξει τους Έλληνες!

Με πίστη στις Ιδέες μας, με προσκλητήριο για συστράτευση όλων των Ελλήνων από όπου κι αν προέρχονται, με κάλεσμα για ένα ενιαίο μέτωπο αντίστασης από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που δεν προσκυνούν την Τρόικα, με ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο για μια Πατριωτική Διακυβέρνηση και με ηγέτη και αρχηγό, τον Πρόεδρό μας, τον Πάνο τον Καμμένο, θα καταφέρουμε να απελευθερώσουμε την Πατρίδα μας, να να δώσουμε ξανά στους Έλληνες υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, να χτίσουμε όλοι μαζί την Ελλάδα που μας αρέσει, την Ελλάδα που μας αξίζει, την Ελλάδα που ονειρευόμαστε για εμάς και τα παιδιά μας.
Καλό Αγώνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου