Διαμαντής Καρασούλας: Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Αγαπάμε τους παράνομους, αλλά να πάνε στη χώρα τους...!

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Αγαπάμε τους παράνομους, αλλά να πάνε στη χώρα τους...!

Ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε στα πυρά του ΑΚΕΛ για τα περί διασύνδεσής του με το ΕΛΑΜ

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του ΑΚΕΛ περί ρατσιστικών και φασιστικών καταστάσεων στην Κύπρο, ανέφερε «νομίζω ότι προσπαθούν να κάνουν λαϊκισμό και μας κατηγορήσουν».

Τότε που εμφανίστηκαν αυτά τα παιδιά, είπε, «τα κάλεσα και ήρθαν στην Αρχιεπισκοπή και είδα αρκετά θετικά στοιχεία, όπως και αρνητικά. Και τους είπα, ότι με τα αρνητικά στοιχεία δεν συμφωνώ, ζούμε σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα και πρέπει να είναι δημοκρατικοί πολίτες και ο τόπος αυτός έχει τόσα προβλήματα που δεν πρέπει να του επισωρεύσουμε άλλα προβλήματα».
Το ότι ήθελαν να διωχτούν οι παράνομοι, συμφωνούσα μαζί τους, σημείωσε.
«Μάλιστα με ρώτησαν τότε τι λέει το Ευαγγέλιο και είπα το Ευαγγέλιο λέει να αγαπούμε. Τους αγαπούμε αυτούς τους παρείσακτους, αυτούς τους παράνομους που ήρθαν, αλλά να πάνε στην πατρίδα τους. Δεν είναι ρατσιστικό αυτό, πεινά ο λαός μας, δεν θα έχουμε άλλους αφού ο λαός μας έχει ανάγκη, να παν στη δική τους πατρίδα, και να αναλάβουν την υποχρέωση οι συμπατριώτες τους, η κυβέρνησή τους και όχι η δική μας η κυβέρνηση», πρόσθεσε.
Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ακόμη πως δεν έχει καμία σχέση με τα παιδιά αυτά, και πως είναι τουλάχιστον δύο χρόνια που δεν ήρθε κοντά τους.
Πρόσθεσε ωστόσο πως εκεί που ορθοφωνούν, θα τους υποστηρίζει και εκεί που δεν θα ορθοφωνούν θα τους υποδεικνύει ότι αυτό που πάνε να κάνουν δεν είναι σωστό.
Στην Κύπρο, είπε, θέλουμε  να διατηρηθεί η πλουραλιστική δημοκρατία. «Έχουμε δημοκρατία και πρέπει να την περιφρουρήσουμε και δεν θα κάνει ο καθένας ότι θέλει", σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου