Διαμαντής Καρασούλας: ΞΕΦΤΙΛΑ: Η ΕΛΜΕ Ηλείας χορηγός του "Αντιφασιστικού Μετώπου"!

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΞΕΦΤΙΛΑ: Η ΕΛΜΕ Ηλείας χορηγός του "Αντιφασιστικού Μετώπου"!

Το είδαμε και δεν το πιστεύαμε!!!

Διαβάστε την Είδηση από το ilialive:

"Μετά τις δύο συνεχόμενες συνελεύσεις του Αντιφασιστικού Μετώπου Ηλείας στο Εργ. Κέντρο Αμαλιάδας αποφασίστηκε - μεταξύ άλλων – η προβολή σειράς ταινιών και ντοκιμαντέρ με πολιτική, κοινωνική θεματολογία, με τη συνεργασία του cine cinema στην Αμαλιάδα. 


Εστιάζοντας κυρίως στα ζητήματα της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και της φασιστικής απειλής, παλαιότερα και σήμερα, ταυτόχρονα εκμεταλλευόμενοι αφενός το πλούσιο ρεπερτόριο πάνω στα συγκεκριμένα θέματα που μας προσφέρει η έβδομη τέχνη και οι δημιουργοί της και αφετέρου αναγνωρίζοντας την αξία του σινεμά ως σύγχρονου, τεχνολογικά εξελιγμένου μέσου επικοινωνίας, προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε και να προβληματίσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας, με πρώτη και καλύτερη τη νεολαία, ώστε το κίνημά μας να αποκτήσει τη μέγιστη δυνατή μαζικότητα, που τόσο απαραίτητη είναι απέναντι στο φασισμό και τις εκφάνσεις του. Ιδιαίτερα σε περιβάλλον μνημονίου, οικονομικής κρίσης, κρίσης του καθεστώτος, αλλά και κρίσης του κυρίαρχου πολιτικού και κοινωνικού μοντέλου που ζούμε σήμερα.

Πρεμιέρα των προβολών μας είναι την Δευτέρα 18 Νοέμβρη στις 8:00 με το βραβευμένο ΧΑΠΠΥ ΝΤΑΙΗ (happy day), παραγωγής 1976 του Παντελή Βούλγαρη που γυρίστηκε στη Μακρόνησο. Μια ταινία εξαιρετικά επίκαιρη σε σχέση με την τεσσαρακοστή επέτειο της εξέγερσης του πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα και το φασισμό.

Σε όλες τις προβολές ταινιών η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Την προσπάθειά στηρίζει εκτός από το cine cinema στην Αμαλιάδα, η ΕΛΜΕ Ηλείας".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου