Διαμαντής Καρασούλας: ΡΩΣΙΑ: Έντονο ενδιαφέρον για το Ηλειακό ελαιόλαδο

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΡΩΣΙΑ: Έντονο ενδιαφέρον για το Ηλειακό ελαιόλαδο

ΡΩΣΙΑ: Έντονο ενδιαφέρον για το Ηλειακό ελαιόλαδο
Η προώθηση του λαδιού στη ρωσική αγορά, η κατανάλωση του οποίου έχει αυξητικές τάσεις, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης Ρώσων εισαγωγέων καθώς και εκπροσώπων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, με στελέχη της ΕΑΣ Ηλείας-Ολυμπίας.
Στην Ηλεία συγκεκριμένα ήλθαν την προηγούμενη εβδομάδα 12 Ρώσοι που ασχολούνται με την εισαγωγή και εμπορία ελαιολάδου , εκ των οποίων οι 4 συνεργάζονται με εισαγωγική εταιρεία και οι υπόλοιποι ήταν ιδιοκτήτες ή γενικοί διευθυντές μεγάλων Σ.Μ.

Αρχικά και στο πλαίσιο του τουριστικού ενδιαφέροντος επισκέφτηκαν τους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχ. Ολυμπίας , ενώ στη συνέχεια επέδειξαν ενδιαφέρον για τη συσκευασία ελιών, στην επιχείρηση «Ήλις» του κ. Αντώνη Παρασκευόπουλου.
Προχθές εξάλλου οι υπήκοοι Ρωσίας επισκέφτηκαν το κτήμα του προέδρου της ΕΑΣ κ. Γεράσιμου Καλλιμώρου ο οποίος τους έδειξε στην πράξη πως γίνεται το μάζεμα των ελιών.
Στη Ζαχάρω
Ακολούθως οι Ρώσοι αντιπρόσωποι και επιχειρηματίες πήγαν στο ελαιοτριβείο της Ένωσης στη Ζαχάρω, όπου ενημερώθηκαν από κοντά πως γίνεται η παραγωγή του λαδιού , στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της ΕΑΣ.
Οι παραπάνω δεν έκρυψαν το έντονο ενδιαφέρον τους για τον τρόπο παραγωγής του λαδιού και μάλιστα ζήτησαν να μάθουν από τα στελέχη της ΕΑΣ για τα μηχανήματα, την ποιότητα του προϊόντος, την παραγόμενη ποσότητα κ.α.
Αναφερόμενος στον ένα χρόνο συνεργασίας με του Ρώσους στον τομέα της προώθησης ελαιολάδου,   ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ηλείας-Ολυμπίας υπογράμμισε ότι «είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και ήδη έχουμε αύξηση των παραγγελιών λαδιού. Όλα τα πράγματα πλέον έχουν αλλάξει και μπορούμε πλέον να διεκδικήσουμε τη ρωσική αγορά. Κάθε πράγμα κερδίζεται βήμα-βήμα και σκοπός μας είναι να δείξουμε ότι υπερτερούμε στην ποιότητα του προϊόντος».
Από την πλευρά της εξάλλου η υπεύθυνη της “sol-fro” που είναι εξαγωγική εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Ρωσία κ. Όλγα Σίσκινα, υπογράμμισε ότι η ρωσική αγορά είναι πολύ δύσκολη αφού την «κυνηγούν» 170 χώρες, υπογραμμίζοντας συγχρόνως ότι χρειάζεται πολύ δουλειά αλλά και βοήθεια από το κράτος…
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης της αγοράς του ελαιολάδου της εταιρείας «Ακαντέμια Σέρβις» , η Ρωσία είναι μέσα στους 12 μεγαλύτερους αγοραστές του ελαιολάδου παγκοσμίως και αναμένεται διπλασιασμός της κατανάλωσης.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΗ
  • Click to enlarge image EISAGOGEIS.jpg
  • Click to enlarge image STELEXH.jpg
  •  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου