Διαμαντής Καρασούλας: Π.Τατσόπουλος: "Δεν είναι σοβαρή η πρόταση συνεργασίας με τους... Ανεξέλεγκτους Έλληνες"

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Π.Τατσόπουλος: "Δεν είναι σοβαρή η πρόταση συνεργασίας με τους... Ανεξέλεγκτους Έλληνες"


Διαφωνεί πλήρως με την μετεκλογική ή προεκλογική στους δήμους συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες  ο βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, ο πρώτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που δημοσίως απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Μιλώντας σε ραδιοφωτνικό σταθμό, το ραδιόφωνο o Π. Τατσόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: “Δεν είναι σοβαρή η πρόταση για συνεργασία με τους Ανεξάρτητους, τους Ανεξέλεγκτους Έλληνες...”

Παράλληλα όμως ξεκαθάρισε πως όταν γίνεται λόγος για τους όμορους χώρους του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί προφανώς και δεν είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή το ΚΚΕ. Είναι ενδεικτική η έκφραση που χρησιμοποίησε: “Είμαστε σαν την Ανατολή με τη Δύση”. Για τον ίδιο όμορος χώρος είναι η Κεντροαριστερά. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ;
“Ακόμα και με την αριστερή πτέρυγα του Λαφαζάνη δεν έχω τίποτε κοινό μαζί τους...”, συμπλήρωσε για να σημειώσει πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ διαλέξει να πάει, να συνεργαστεί, με όσους δεν έχει κοινά απλώς για να κυβερνήσει, τότε η επόμενη ημέρα θα είναι αποκρουστική!
Ειδικότερα για το θέμα που έχει ανακύψει εσχάτως για το ενδεχόμενο σύμπραξης με τους ΑΝΕΛ, ο κ. Τατσόπουλος αρνήθηκε πως το θέμα έχει τεθεί επισήμως από τον ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε πως το μόνο για το οποίο γίνεται προσώρας λόγος είναι οι τοπικές συνεργασίες και συμμαχίες ενόψει ευρωεκλογών και τοπικών εκλογών.
Ερωτηθείς για το κατά πόσον ένας τύπος πολιτικού όπως αυτός του πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη – τον οποίο θεωρητικά θα μπορούσαν να στηρίξουν οι ΑΝ ΕΛ – είναι πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ από έναν πολιτικό τύπου Μπουτάρη, ο κ. Τατσόπουλος ήταν κάθετος: “Δεν λέω ούτε καλημέρα με ένα κόμμα που θα ψηφίσει Ψωμιάδη. Δεν λέω ότι δεν μπορεί να το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέω ότι εγώ δεν θα είμαι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ...”
Για την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη περί επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση ο κ. Τατσόπουλος τόνισε πως αυτή έγινε με το σκεπτικό ότι με 153 βουλευτές δεν μπορεί να πάει μακριά η κυβέρνηση, θεωρεί όμως ότι το σενάριο αυτό “μπάζει” από παντού: “Με τη δημοσκοπική συρρίκνωση της ΔΗΜΑΡ δεν βλέπω να κερδίζει τίποτε εάν επανέλθει στην κυβέρνηση...”

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου