Διαμαντής Καρασούλας: Χειροπέδες στον… «εγκληματία» με τα ντόνατς στην Αμαλιάδα!

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Χειροπέδες στον… «εγκληματία» με τα ντόνατς στην Αμαλιάδα!


Σύλληψη καταστηματάρχη στην Αμαλιάδα επειδή δεν διέθετε την άδεια λειτουργίας κατά τον έλεγχο.
Με χειροπέδες οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Αμαλιάδας ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης ντόνατς στην Αμαλιάδα, ο οποίος κατά τον έλεγχο που έγινε στο κατάστημα του, δεν διέθετε εκείνη τη στιγμή την άδεια λειτουργίας!

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό που έρχεται να προστεθεί σε αυτό που συνέβη το περασμένο Σάββατο με επιχειρηματία του Πύργου, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι αρχές και οι αρμόδιες υπηρεσίες «γνωρίζουν» πολύ καλά το «γράμμα του νόμου» μόνο για τους μικρούς και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που έτσι κι αλλιώς πλήττονται βάναυσα από την οικονομική κρίση και τα εξοντωτικά μέτρα.
Ο Δ.Κ., ιδιοκτήτης του καταστήματος εξήγησε στους αστυνομικούς ότι το κατάστημα, που άνοιξε πρόσφατα πλησίον του πεζόδρομου Αμαλιάδας, διαθέτει άδεια λειτουργίας, ωστόσο την είχε δώσει στον μηχανικό για να προβεί σε μια τροποποίηση – συμπλήρωση σχετικά με κάποιο σημείο του χώρου του μαγαζιού.
Παρά τις εξηγήσεις, οι αστυνομικοί του είπαν ότι υποχρεωμένοι να τον συλλάβουν, αφού δεν διέθετε την άδεια και έτσι, όπως κατήγγειλε το περιβάλλον του καταστηματάρχη, οδηγήθηκε με χειροπέδες στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Αμαλιάδας, όπου και κρατήθηκε, ώστε σήμερα να δικαστεί με την διαδικασία του αυτοφώρου.
Για το θέμα αυτό ενημερώθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Πέτρος Παπαδάτος, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτο αυτό το γεγονός, λέγοντας ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σαν κοινοί εγκληματίες επιχειρηματίες, που προσπαθούν να επιβιώσουν.
«Είμαστε ανάστατοι με το γεγονός αυτό. Ο νόμος θα πρέπει να τηρείται ουσιαστικά και όχι με απόλυτο τρόπο. Δεν είναι εγκληματίες οι επαγγελματίες και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται έτσι, ακόμη και όταν διαπιστώνονται κάποιες ελλείψεις.
Οι επαγγελματίες πρέπει να αντιμετωπίζονται ως επαγγελματίες. Δεν μπορεί να βάζουν χειροπέδες σε ανθρώπους που αγωνίζονται. Δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα και τα καταδικάζουμε», δήλωσε ο κ. Π. Παπαδάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου