Διαμαντής Καρασούλας: Τίτλοι τέλους για την Nutriart-Κατσέλης. Εγκρίθηκε η πτώχευση

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Τίτλοι τέλους για την Nutriart-Κατσέλης. Εγκρίθηκε η πτώχευση


Λουκέτο στον μεγάλο όμιλο αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής Nutriart- Κατσέλης έπειτα από την απόφαση της πτώχευσης που εκδόθηκε την Πέμπτη
Λουκέτο μπαίνει στην εταιρεία "Nutriant-Κατσέλης", έπειτα από την απόφαση της πτώχευσης που εκδόθηκε την Πέμπτη, κατόπιν ανάλογης αίτησης που είχε κατατεθεί τον περασμένο Ιούνιο.
Η αίτηση πτώχευσης είχε κατατεθεί στις αρχές του καλοκαιριού, και εκδικάσθηκε στις αρχές του φθινοπώρου, με την απόφαση να βγαίνει τελικά με συνοπτικές διαδικασίες.

Η οικονομική κρίση, η έλλειψη ρευστότητας και η απώλεια μεριδίων οδήγησαν σταδιακά στο κλείσιμο ενός από τα κυρίαρχα brand στον τομέα των τροφίμων.
Οι δύο κύριες οικογένειες-μέτοχοι της εταιρείας (Δαυίδ- Λεβέντης) είχαν απευθυνθεί για βοήθεια σε τράπεζες και βασικούς μετόχους, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να λάβουν την απαραίτητη χρηματοδότηση.
Σαν τελευταία λύση αποφασίστηκε η πώληση προσωπικών περιουσιακών στοιχείων μελών της διοίκησης, σχέδιο που "ναυάγησε" από τη στιγμή που δεν βρέθηκε αγοραστής.
Αξιοσημείωτο είναι πως η εταιρεία παρουσίαζε συνεχώς πτωτική πορεία τα τελευταία τρία έτη και για αυτόν τον λόγο προχώρησε πρόσφατα σε μείωση της παραγωγής της.
Το τελευταίο διάστημα η "Nutriant-Κατσέλης" εμφάνιζε μηνιαίο έλλειμμα ύψους περίπου 1,2 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών της.
2012 20,23 εκατ.ευρω
2011 38,32 εκατ.ευρω
2010 79,25 εκατ.ευρω
- Το 2010 ήταν 79,25 εκατομμύρια ευρώ
- Το 2011 έπεσε στα 38,32 εκατομμύρια ευρώ
- Το 2012 έπεσε σχεδόν 50% με μόλις 20,23 εκατομμύρια ευρώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου