Διαμαντής Καρασούλας: 2500 τα Ι.Χ που παροπλίζονται φέτος με στοιχεία μόνο της ΔΟΥ Πύργου

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

2500 τα Ι.Χ που παροπλίζονται φέτος με στοιχεία μόνο της ΔΟΥ Πύργου


Αυτά είναι τα αποτελέσματα της καταστροφικής και παράλογης πολιτικής της Κυβέρνησης που ενώ έσοδά της από τα τέλη κυκλοφορίας μειώθηκαν πέρυσι δραματικά, αρνούνται να μειώσουν τις τιμές! Μόνο στην ΔΟΥ Πύργου έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα 1600 πινακίδες και μέχρι την Τρίτη αναμένεται να αγγίξουν τις 2500! Δηλαδή, 2500 αυτοκίνητα λιγότερα, μόνο στην περιοχή του Πύργου! Τα έσοδα του κράτους μειώνονται, τα αυτοκίνητα μένουν στα σπίτια, τα βενζινάδικα και οι μηχανικοί αυτοκινήτων βάζουν λουκέτα και ο Σαμαράς συνεχίζει να επιμένει σε αυτή την οικονομική πολιτική που οδηγεί στη χρεοκοπία.


Ατέλειωτες οι "ουρές" στις Εφορίες και χθες

Τεράστιες ουρές είχαν σχηματιστεί και χθες στην Δ.Ο.Υ του Πύργου με διπλή μάλιστα κατεύθυνση. Η μία (ατελείωτη) αφορούσε τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, που περίμεναν ώρες για να καταθέσουν πινακίδες, καθώς απομένουν μόλις δυο εργάσιμες ημέρες πριν μας αποχαιρετήσει το 2013.

Και πρέπει πάση θυσία να προλάβουν προκειμένου να γλυτώσουν τα τσουχτερά πρόστιμα. Και δεν είναι μόνον αυτοί που μέχρι σήμερα διέθεταν ένα δεύτερο Ι.Χ στην οικογένεια, οπότε προτιμούν να …αποσύρουν αυτό με το μεγαλύτερο κυβισμό. Είναι και άλλοι που παροπλίζουν το ένα και μοναδικό αυτοκίνητο που διαθέτουν γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος κυκλοφορίας του : τέλη, βενζίνες, βλάβες, συντήρηση.

Οι περισσότεροι μας απαντούν, ότι ούτως ή άλλως τα έχουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ακίνητα! Κάποιοι θα περιοριστούν στην μετακίνηση τους με μηχανάκια που είναι πιο οικονομικά, κάποιοι κυρίως αυτοί που μένουν εντός των πόλεων ήδη  μετακινούνται με τα πόδια από και προς τις δουλειές τους.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του αρμόδιου γραφείου αυτοκινήτου της Δ.Ο.Υ κ. Γκιουμέ, μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί περίπου 1600 πινακίδες ( τόσες ήταν πέρυσι όλη τη χρονιά) και εκτιμά ότι μέχρι την Τρίτη θα αγγίξουν τις 2500!

Να επισημάνουμε βεβαίως ότι στην Δ.Ο.Υ Πύργου εξυπηρετούνται όλοι οι κάτοικοι της νότιας Ηλείας καθώς έχει συγχωνευτεί προ καιρού η Δ. Ο. Υ της Ζαχάρως, η οποία εξυπηρετούσε και τους κατοίκους της Ανδρίτσαινας και των Κρεστένων.

Και δεν πουλιέται και κοστίζει !

Έξω, στο πεζοδρόμιο λίγο πιο ψηλά  από το κτήριο της  Εφορίας, βρίσκουμε τον κ. Γαλανόπουλο με τις πινακίδες στο χέρι δίπλα στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο του γιού του. «1600 κυβικά ο φόρος πολυτελείας είναι υπέρογκος. Πώς να το κρατήσεις; Ο γιός μου που είναι γιατρός προτίμησε να κρατήσει ένα δεύτερο που έχει και επιχειρήσαμε να το πουλήσουμε. Ακούει ο υποψήφιος αγοραστής ότι είναι μεγάλου κυβισμού και φεύγει τρέχοντας …Οπότε τι να το κάνουμε το δεύτερο αυτοκίνητο; Να πληρώνεις το χαράτσι και να έχεις και  τα έξοδα συντήρησης του και της κίνησης; Αν προλάβω θα τις παραδώσω σήμερα...»  Εξαιτίας λοιπόν των κυβερνητικών πολιτικών και της διαρκούς υπερφορολόγησης του Ι. Χ είναι πολλοί εκείνοι που πήραν την απόφαση να  παροπλήσουν τα αυτοκίνητά τους για φέτος «και από του χρόνου βλέπουμε …»

Και τα επαγγελματικά  

Η ίδια εικόνα υπάρχει στο Τμήμα Συγκοινωνιών της Π. Ε Ηλείας, το οποίο  ασφυκτιά από τον φόρτο εργασίας με δεδομένη και την έλλειψη προσωπικού, καθώς εδώ αποσύρονται από τους ιδιοκτήτες τους  τα  Επαγγελματικά αυτοκίνητα Ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.). Σε περίπτωση που τα στοιχεία κυκλοφορίας των επαγγελματικών αυτοκινήτων  θα υποβληθούν στην αρμόδια ΔΟΥ, θα πρέπει αυτά να διαβιβασθούν ξανά στην παραπάνω Υπηρεσία. Πολλές είναι οι επιχειρήσεις και οι εταιρίες που λόγω… αναδουλειάς εκτιμούν ότι είναι ασύμφορο να τα κινούν. Μάλιστα  υπάρχουν περιπτώσεις κατάθεσης των πινακίδων περισσότερων του ενός οχήματος για  κάθε επιχείρηση!

Μέσα σ΄όλα και ο κλειδάριθμος 

Η δεύτερη μεγάλη «ουρά» είχε σκοπό την έκδοση κλειδάριθμου εξ αρχής ή την αλλαγή του για όσους διέθεταν από παλιά. Ο φόβος μήπως από το νέο έτος δυσκολέψει έτι περαιτέρω η έκδοσή του, οπλίζει με… υπομονή όλους τους φορολογούμενους, που περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους στο αρμόδιο γραφείο της Δ. Ο. Υ Πύργου.

Υποχρεωτική για όλους πλέον  η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ακόμη και για νέους 18 ετών που δεν έχουν υποβάλει ποτέ στο παρελθόν φορολογική δήλωση, τους  υπερήλικες χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι μέχρι πέρυσι υπέβαλαν χειρόγραφα τις δηλώσεις τους στις Δ.Ο.Υ., είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω των Ταχυδρομείων. Υποχρεωτική και για όλους τους άλλους ενήλικες οι οποίοι δεν είχαν καθόλου εισοδήματα αλλά δεν  απαλλάσσονταν από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης.

Υποχρεωτική επομένως η απόκτηση  «λογαριασμού» στο διαδικτυακό σύστημα TAXISNET. Αν είστε παλιός χρήστης οι κωδικοί σας θα είναι σε ισχύ μέχρι 30/04/2013. Προκειμένου να μην απενεργοποιηθούν πρέπει να επισκεφτείτε αυτοπροσώπως εσείς ή αντιπρόσωπός σας, προσκομίζοντας εξουσιοδότηση στο τμήμα Μητρώου της Δ.Ο.Υ. και να λάβετε τον κλειδάριθμο σας. Τα μόνα στοιχεία που απαιτούνται είναι ο Α.Φ.Μ. σας και η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο σας.

Αν είστε νέος χρήστης για να αποκτήσετε κωδικούς πρέπει να κάνετε αίτηση αρχικής εγγραφής , συμπληρώνετε την αίτηση δηλώνοντας, όνομα χρήστη (username) και κωδικό (password) που επιθυμείτε. Τυπώνετε την αίτηση και με την ταυτότητά σας πηγαίνετε στο μητρώο της Δ.Ο.Υ…


ilialive


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου