Διαμαντής Καρασούλας: Εξαφανίστηκε μετά από 9ημερη άδεια απ τις φυλακές ο Χριστόδουλος Ξηρός της 17Ν

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Εξαφανίστηκε μετά από 9ημερη άδεια απ τις φυλακές ο Χριστόδουλος Ξηρός της 17Ν

- Ο καταδικασμένος ως μέλος της 17 Νοέμβρη παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν τεθεί στη διάρκεια της άδειάς του 
- Έπρεπε να παρουσιάζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα Νέας Καλλικράτρειας στη Χαλκιδική - Έχει εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του 
- Έχει περιθώρια να επιστρέψει στη φυλακή μέχρι αύριο 
- Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τα ξημερώματα η μεταφορά του Σάββα Ξηρού στο νοσοκομείο Λάρισας

Συναγερμός σήμανε από το βράδυ της Δευτέρας στην αστυνομία καθώς ο Χριστόδουλος Ξηρός, καταδικασμένος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, δεν εμφανίστηκε όπως όφειλε στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Καλλικράτειας στη Χαλκιδική.

Στο παρελθόν ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε ξαναπάρει άδεια, χωρίς να προκαλέσει κανένα πρόβλημα
Ο Ξηρός, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε πάρει άδεια από τις φυλακές, με τον όρο να παρουσιάζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. 
Και ενώ καθημερινά, από την 1η Ιανουαρίου όταν ξεκίνησε η 9ημερη άδειά του, εμφανιζόταν κανονικά στο Α.Τ., χθες, ήταν άφαντος. 

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε τεράστια επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Έρευνες γίνονται τόσο στη Χαλκιδική όσο και στη Θεσσαλονίκη. Έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του για παραβίαση των περιοριστικών όρων. 

Ο Ξηρός είχε ζητήσει άδεια για να επισκεφτεί συγγενικά του πρόσωπα στη Χαλκιδική, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σημειώνεται πάντως πως έχει περιθώριο να επιστρέψει στη φυλακή μέχρι αύριο. 

Η μεταφορά το Σάββα Ξηρού

Την ώρα που οι αστυνομικές αρχές στη Χαλκιδική "τρέχουν και δε φτάνουν" για να βρουν τον αδερφό του, τα ξημερώματα υπό δρακτόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε από τις φυλακές Κορυδαλλού η μεταφορά του Σάββα Ξηρού στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας. 

Η κατάσταση της υγείας του Ξηρού έχει επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα και είχε υποβάλει αίτημα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου