Διαμαντής Καρασούλας: «Είμαστε αποφασισμένοι για την ανατροπή;»

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

«Είμαστε αποφασισμένοι για την ανατροπή;»


karasoulas Διαμαντής Καρασούλας: «Είμαστε αποφασισμένοι για την ανατροπή;»Άρθρο - Παρέμβαση του Διαμαντή Καρασούλα

Οι διαφωνίες, ακόμα και οι συγκρούσεις στα δημοκρατικά κόμματα αποτελούν δείγμα υγείας και όχι αιτία διάλυσης. Οι αντεγκλήσεις αλλά και η αποχώρηση εκείνων που δεν αντέχουν ή εκείνων που έχουν άλλες επιδιώξεις δεν οδηγούν ποτέ στην αποσύνθεση τα αληθινά κινήματα αλλά αντιθέτως τα απαλλάσσουν από τα περιττά βάρη και τα εμπόδια προς τον κοινό στόχο.

Το ερώτημα για τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι αν η τελευταία αναταραχή ήταν κύματα που διαλύθηκαν στα βράχια ή η κορυφή του παγόβουνου μιας δομικής κρίσης στο εσωτερικό του Κινήματος. Στο ερώτημα αυτό δεν μπορεί να απαντήσει ούτε η δική μας αισιοδοξία ούτε η μοχθηρία των εργολάβων του Τύπου που βυσσοδωμούν κατά των ΑΝΕΛ αλλά μονάχα ο χρόνος.
greece vouli Διαμαντής Καρασούλας: «Είμαστε αποφασισμένοι για την ανατροπή;»Στο παρελθόν έγιναν πολλά λάθη. Άλλα δικαιολογημένα και άλλα αδικαιολόγητα. Η περίοδος χάριτος τελείωσε για όλους μας. Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε πρώτα στους εαυτούς μας και ύστερα στους Έλληνες αν είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε την πολιτική ανατροπή αφού πρώτα την κάνουμε μέσα μας. Αν είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε την επανάσταση, αφού πρώτα «επαναστατήσουμε κατά του εαυτού μας» όπως μας προτρέπει ο Περικλής Γιαννόπουλος. Ήρθαμε για να ανατρέψουμε τον παλαιοκομματισμό ή να τον συντηρήσουμε; Ήρθαμε να γκρεμίσουμε το κατεστημένο ή να αποτελέσουμε το άλλοθι του; Ήρθαμε για να δώσουμε την Ελλάδα στους Έλληνες ή σε ερμαφρόδιτες κυβερνητικές συμμαχίες;
Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε σε όλα αυτά, να κάνουμε γενναία και αβίαστα την αυτοκριτική μας. Να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους και την Ιδεολογία μας. Να ενώσουμε τους Έλληνες αφού πρώτα ενωθούμε μεταξύ μας. Να αποδείξουμε ότι είμαστε ένα γνήσιο λαϊκό πατριωτικό Κίνημα ανατροπής που ενώνει τους Έλληνες από κάθε κομματική αφετηρία χωρίς όμως να απεμπολεί την δική του Ιδεολογία και την παραταξιακή συνείδηση. Να σταθούμε στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων αποδεικνύοντας ότι αποτελούμε τον αντιμνημονιακό, πατριωτικό πυλώνα της Παράταξης κι όχι μια ιδεολογική Βαβέλ των προσωπικών φιλοδοξιών. Είναι στο χέρι μας.

*Ο Διαμαντής Καρασούλας είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Νεολαίας των ΑΝΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου