Διαμαντής Καρασούλας: Στο Διαδίκτυο θα πουλάει το Υπ.Οικ. τα κατασχεμένα σπίτια των πολιτών

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Στο Διαδίκτυο θα πουλάει το Υπ.Οικ. τα κατασχεμένα σπίτια των πολιτών

Στο Διαδίκτυο θα πουλάει το Υπ.Οικ. τα κατασχεμένα σπίτια των πολιτών Το υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να επιστρατεύσει και το Διαδίκτυο προκειμένου να μπορέσει να αυξήσει τα κρατικά έσοδα.
Έτσι υπάρχουν σκέψεις για τη δημιουργία ιστοσελίδας για την πώληση των ακινήτων που έχουν κατασχεθεί. Σύμφωνα
με πληροφορίες, η διεύθυνση Εισπράξεων του υπουργείου Οικονομικών προχωρά στη δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα πληροφορούνται με λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά των ακινήτων που εκπλειστηριάζονται.
Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι θα εισέρχονται στη σχετική ιστοσελίδα και θα πληροφορούνται τα χαρακτηριστικά του ακινήτου, θα βλέπουν φωτογραφίες του, ενώ θα μαθαίνουν και τις λεπτομέρειες του πλειστηριασμού όπως την τιμή εκκίνησης και τον τόπο και χρόνο διενέργειάς του. Επίσης θα παίρνουν πληροφορίες και για τον τρόπο συμμετοχής τους στον πλειστηριασμό (κλειστή έγγραφη προσφορά με τραπεζική επιταγή).
Στο υπουργείο Οικονομικών πιστεύουν, πως με αυτόν τον τρόπο, θα αυξηθεί κατακόρυφα το ενδιαφέρον για τα εκπλειστηριαζόμενα ακίνητα και θα καταφέρουν να εισπράξουν σημαντικά έσοδα. Μάλιστα, πιστεύουν ότι με την ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των ακινήτων που βγαίνουν στο «σφυρί» θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των πλειστηριασμών που δεν θα βγαίνουν άγονοι.
Ένας από τους λόγους που φαίνεται πως το Υπ.Οικ. θα επισπεύσει τη διαδικασία, είναι επειδή μέσω του υπάρχοντος συστήματος δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση των ενδιαφερόμενων επενδυτών για την αγορά των ακινήτων. Ένας άλλος λόγος είναι και το γεγονός ότι η ελάχιστη τιμή βάσει νόμου είναι η αντικειμενική αξία η οποία πλέον είναι στις περισσότερες περιπτώσεις υψηλότερη από την πραγματική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου