Διαμαντής Καρασούλας: Παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε η βουλευτής των ΑΝΕΛ Σ.Ξουλίδου για τις δηλώσεις του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε η βουλευτής των ΑΝΕΛ Σ.Ξουλίδου για τις δηλώσεις του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ


Παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε η βουλευτής των ΑΝΕΛ Σ. Ξουλίδου, σκληρή δήλωση Τέρενς Κουϊκ και προς το παρόν, «σιωπηλή» στάση από Υπουργείο Εξωτερικών και Κυβέρνηση για τις δηλώσεις του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.



ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΡΑΜΜΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ;
*Έλληνας βουλευτής, ευθυγραμμισμένος πλήρως με την γραμμή της Άγκυρας, κάλεσε τους μουσουλμάνους μαθητές σε Απείθεια κατά των Νόμων!






Παρέμβαση εισαγγελέα για τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπεκ για τo μάθημα των Θρησκευτικών ζητά η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κα Σταυρούλα Ξουλίδου.
Συγκεκριμένα σε δήλωσή της η βουλευτής Β´ Θεσσαλονίκης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου, υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέρεται στην αδράνεια των Ελληνικών Αρχών
και στην απάθεια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην προτροπή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κου Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, στους μουσουλμάνους της Θράκης, οι οποίοι είναι Έλληνες Πομάκοι, να μποϊκοτάρουν το μάθημα των Θρησκευτικών, κίνηση που η κ. Ξουλίδου δικαίως καταδικάζει ως Απείθεια κατά των Νόμων.
Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Σιγή ιχθύος από το ΣΥΡΙΖΑ για τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή του, κου Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο οποίος διεγείρει σε Απείθεια κατά των νόμων τους μουσουλμάνους της Θράκης και δε διστάζει να χρησιμοποιήσει προς εξυπηρέτηση των σκοπών του ανήλικους μαθητές.
Η στάση αυτή ξεπερνά τα όρια των μικροπολιτικών πρακτικών και μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνη, εφόσον προτρέπει δημόσια σε μη αποδοχή της Πολιτείας και των Νόμων.
Αναρωτιόμαστε γιατί δεν έχει παρέμβει ακόμα εισαγγελέας σε εφαρμογή του άρθρου 183. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τη στάση του βουλευτή του και η Κυβέρνηση να ενεργήσει».
….
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ
ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΩΡΑ ΘΕΣΗ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ ΣΕ ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ»
«ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΡΑΠΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΚΑΝΕ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ»

Από την πλευρά του και ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει τα Εθνικά Θέματα στον Τομέα της κοινοβουλευτικής δράσης του και την ερχόμενη ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ έρχεται στη Ξάνθη και για το συγκεκριμένο θέμα, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η εφαρμογή του νόμου περί Ιεροδιδασκάλων στη Θράκη, έχει προκαλέσει έναν πανικό στην προξενική (και φορτωμένη με εκατομμύρια μαύρο χρήμα) αντιπροσωπεία της Άγκυρας. Αντελήφθη ότι σταδιακά χάνει την αντεθνική εισβολή της στο ελληνικό σύστημα Παιδείας στη Θράκη, πού ήταν χρόνια τώρα για τους Τουρκοπράκτορες, μία από τις πύλες απόπειρας αλλοίωσης της εθνικής ταυτότητας και των συνοριακών γραμμών αυτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ακριτικής περιοχής.
Οι πρόσφατες αλλεπάλληλες συντονισμένες δράσεις Βουλευτών, αυτοδιοικητικών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ, αποκαλύπτουν επικίνδυνους χειρισμούς που δεν επιτρέπεται να αφήνει την συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, στον περίεργο ρόλο του σιωπηρού θεατή.
Ο Πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης του, οφείλουν να πάρουν θέση με ηχηρές δημόσιες παρεμβάσεις τους, αλλά και με έρευνα αν κάποιοι ξεπερνούν το Σύνταγμα και τους Νόμους.
Φυσικά το αυτό οφείλουν να κάνουν ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και ο Υπουργός Δικαιοσύνης.
Ήδη για το θέμα της διερεύνησης αντισυνταγματικής συμπεριφοράς και δράσης, εκκρεμεί απάντηση σε Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή στις 7 Ιανουαρίου 2014.
Σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο, είχαμε συνεργασία για το θέμα της Θράκης, την οποία και θα επισκεφθώ πάλι την Παρασκευή.


Οι ΑΝΕΛ δηλώνουμε κατηγορηματικά θα προασπίσουμε την ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων που επιχειρείται να δυναμισθεί και δεν θα επιτρέψουμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ την αλλοίωση της ελληνικής εθνικής ταυτότητας της Θράκης,
Επίσης, συνυπογράφω εις το ακέραιον την δήλωση που έκανε η Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων των ΑΝΕΛ, συνάδελφος Σταυρούλα Ξουλίδου και η οποία έχει ως εξής:
«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, με τις δηλώσεις του καλεί τους γονείς και τους μαθητές να μποϋκοτάρουν το μάθημα των θρησκευτικών στα μειονοτικά σχολεία. Στην ουσία τους καλεί να μποϋκοτάρουν το δημόσιο σχολείο και τους λειτουργούς του, που δίνουν καθημερινά μάχη σε δύσκολες συνθήκες προσπαθώντας να παρέξουν στους μαθητές παιδεία, προοπτική και μέλλον.
Οι βουλευτές μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου οφείλουν να αντιληφθούν ότι έχουν εκλέγει για να υπηρετούν τον ελληνικό λαό και όχι αλλότρια συμφέροντα».


ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ καλεί τους μειονοτικούς μαθητές να πάρουν απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών
Σύμφωνα με το Τουρκόφωνο περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί (16/1/2014), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ.Χουσεϊν Ζεϊμπέκ έκανε τις παρακάτω δηλώσεις, καλώντας τους Έλληνες Πομάκους μαθητές να πάρουν απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών, θέση που κανείς δεν γνωρίζει, αν είναι και η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ και των διπλωματών του προέδρου του κ.Τσίπρα:


«Στα πλαίσια της έγκρισης του νόμου των 240 ιμάμηδων από την μνημονιακή κυβέρνηση, πριν από μικρό διάστημα υπογράφηκε από τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Αρβανιτόπουλο και τέθηκε σε εφαρμογή σύμβαση για την εργασία 63 ιεροδιδασκάλων στα κρατικά δημοτικά και γυμνάσια.


Τον τελευταίο καιρό στα πλαίσια των μνημονιακών συνταγών, ενώ με δικαιολογία τις οικονομικές δυσκολίες απολύεται διδακτικό προσωπικό στο οποίο δεν αναγνωρίζεται το δικαίωμα της εργασίας και ενώ ακόμη υπάρχει έλλειμμα 10 δασκάλων τουρκικών σε μειονοτικά δημοτικά, η μνημονιακή κυβέρνηση χωρίς να έχει υπάρξει κάποιο αίτημα από μειονοτικό φορέα, από γυμνάσιο ή λύκειο και παρά την σφοδρή αντίδραση της μειονότητας, πέρασε αυτόν τον νόμο και τον θέτει σε εφαρμογή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τον νόμο για τους ιμάμηδες και τους λόγους του τους είχα περιγράψει σε ομιλία που έκανα στην βουλή. Στη μνημονιακή κυβέρνηση η οποία στην περίοδο της πιο βαθιάς κρίσης, περιφρονώντας τα βασικά αιτήματα της μειονότητας σχετικά με τον νόμο για τους ιμάμηδες, την καλύτερη απάντηση θα δώσει ο κόσμος της μειονότητας.


Αξιότιμοι κηδεμόνες, πολύτιμοι μαθητές που αποτελείτε το μέλλον μας, το μάθημα των θρησκευτικών που μπήκε στα δημόσια δημοτικά και γυμνάσια δεν είναι ένα υποχρεωτικό αλλά ένα κατ΄επιλογήν μάθημα. Επιθυμώ να αναφέρω πως οι μαθητές που δεν επιθυμούν να μετάσχουν στο μάθημα, μπορούν να εξαιρεθούν προσκομίζοντας στην διεύθυνση του σχολείου μια αίτηση.


Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε πει πως το μέλλον κάθε χώρας είναι συνδεδεμένο με την εκπαίδευση των ανθρώπων της χώρας, έτσι και η μειονότητα μας με διεθνείς συνθήκες έχουν το δικαίωμα αίτησης παιδείας υψηλής ποιότητας.
Το εκπαιδευτικό είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας, αλλά πρώτα από όλα αφορά τα παιδιά της μειονότητας και τους κηδεμόνες τους.
Δεν έχω καμμιά αμφιβολία πως η μειονότητα έναντι των ανεπιθύμητων μέτρων που δεν μας αξίζουν, θα δώσει στην μνημονιακή κυβέρνηση την δέουσα απάντηση, μποϊκοτάροντας την εφαρμογή τους.


Με σεβασμό
Βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ
Περ. Ρόντοπ Ρουζγκαρί 16/1/2014»
-Για να δούμε, τι θα κάνει το επίσημο Υπουργείο Εξωτερικών και ο Πρόεδρος της Βουλής για την παραπάνω ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ στάση του μειονοτικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης…
Στ. Μωρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου