Διαμαντής Καρασούλας: «Οι αγρότες δεν αντέχουν άλλο»

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

«Οι αγρότες δεν αντέχουν άλλο»

«Οι αγρότες δεν αντέχουν άλλο»Τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Ηλείας και τον οδηγούν στην οικονομική καταστροφή συζήτησαν χθες το βράδυ παραγωγοί – κτηνοτρόφοι όλου του Νομού στην αίθουσα του εργατικού κέντρου της Αμαλιάδας. Στη συζήτηση, η οποία ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 8.30 το βράδυ και συνεχιζόταν μέχρι αργά και στην οποία

συμμετείχαν αγρότες – εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων τέθηκε πρόταση για κινητοποιήσεις οι οποίες, αν τελικά όλοι συμφωνούσαν, θα αρχίσουν από την ερχόμενη Δευτέρα.

 Όπως είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμαλιάδας κ Θανάσης Αντωνάτος, οι κινητοποιήσεις είναι το μοναδικό εργαλείο που διαθέτουν προκειμένου να αντισταθούν στις ορέξεις κάποιων να «βγάλουν από το χάρτη τους μικρούς αγρότες και να δημιουργήσουν μεγαλοκτηματίες». Με τα βιβλία, συνέχισε ο κ Αντωνάτος «τη φορολογία και τα κόλπα τους διώχνουν οικογένειες από τη γη». Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ ο Χρήστος Γιαννόπουλος ανακοίνωσε πως καθημερινά θα πραγματοποιούνται αγροτικές συναντήσεις σε δημοτικές κοινότητες. 

«Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν το νέο μέτρο που αφορά στην τήρηση βιβλίων εσόδων- εξόδων από τους αγρότες» επεσήμανε ο κ Γιαννόπουλος για να συνεχίσει λέγοντας «έχουμε χρέος να αντισταθούμε. Δεν αντέχουμε άλλο. Πρέπει να βγούμε μπροστά». Στη συνέχεια έγιναν τοποθετήσεις από αγρότες που είχαν γεμίσει την αίθουσα. Στη συγκέντρωση βρίσκονταν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. 


ΠΗΓΗ: Πρώτη (Κώστας Γιάλπας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου