Διαμαντής Καρασούλας: Παραδοχή Τραγάκη: «Δέκα χρόνια ξέραμε για τις μίζες στα εξοπλιστικά και το κρύβαμε»

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Παραδοχή Τραγάκη: «Δέκα χρόνια ξέραμε για τις μίζες στα εξοπλιστικά και το κρύβαμε»


Παραδοχή Τραγάκη: «Δέκα χρόνια ξέραμε για τις μίζες στα εξοπλιστικά και το κρύβαμε»Άλλη μία απόδειξη έρχεται να προστεθεί στην λίστα που καταρτίζεται για την από κοινού εγκληματική δράση των κομμάτων του αντισυνταγματικού τόξου εις βάρος του Ελληνικού Λαού. Βλέπουμε αυτές τις μέρες την σωρεία των αποκαλύψεων σχετικά με τις μίζες στα εξοπλιστικά. Χορός εκατομμυρίων αποκαλύπτεται γύρω από τις προμήθειες των Ένοπλων Δυνάμεων και ο κόσμος παρακολουθεί αποσβολωμένος τις αποκαλύψεις, παρά το γεγονός ότι αυτές είναι
ελεγχόμενες, για να μην πληγεί ιδιαιτέρως το καθεστώς.
Το μυστικό, βέβαια, της όλης υποθέσεως γύρω από τις εν λόγω αποκαλύψεις είναι ότι δεν αποτελούν κανένα απολύτως κίνδυνο για οποιοδήποτε πολιτικό, αφού η υπόθεση έχει παραγραφεί από το κατάπτυστο νόμο έκτρωμα που σύνταξε ο εμπαθής Βουρλιώτης, κατόπιν υποδείξεων της αριστεράς.
Έτσι το μόνο κόστος που πλέον υπολογίζουν οι κυβερνώντες είναι το πολιτικό, γι’ αυτό και δεν αποκαλύπτεται με τίποτα το όνομα που υπονόησε ο συνήγορος του Ευσταθίου, Μ. Δημητρακόπουλος, λέγοντας ότι «υπάρχει ένας σοβαρός πολιτικός που κρύβεται πίσω από εταιρεία που είχε συναλλαγές ο Ευσταθίου. Δεν είναι ο Τσοχατζόπουλος. Είναι γνωστός πολιτικός, στην πρώτη γραμμή και είναι από το ΠΑΣΟΚ».
Διαβάζουμε, λοιπόν, σήμερα σε συνέντευξη του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Τραγάκη, ότι όλα αυτά που αποκαλύπτονται τώρα ήταν γνωστά εδώ και δέκα χρόνια στους πολιτικούς, αφού έχει διενεργηθεί Εξεταστική Επιτροπή για το ζήτημα. Όπως λέει αναίσχυντα ο Τραγάκης «ναι, πριν 10 χρόνια είχαμε τεκμηριώσει πλήρως την ανάμειξη για τα TOR – M1 και TPQ – 37 του Άκη Τσοχατζόπουλου στις μίζες της εταιρείας Ντρουμίλαν αλλά και του Γιάννου Παπαντωνίου στο πάρτι των προμηθειών στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αλλά δυστυχώς εκεί σταματήσαμε…».
Όπως λέει ο Τραγάκης είχε διαπιστωθεί και τεκμηριωθεί πλήρως η απιστία σε βαθμό κακουργήματος για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και υπήρχαν ενδείξεις σοβαρών ευθυνών και για τον Τσοχατζόπουλο και για τον Γιάννο. Όμως η υπόθεση τέθηκε στο συρτάρι και δεν προχώρησε, με αποτέλεσμα τα αδικήματα να παραγραφούν. Ο Τραγάκης ήταν πρόεδρος της τότε εξεταστικής επιτροπής και συνεπώς ξέρει επακριβώς τι λέει, αλλά θα έπρεπε να εξηγήσει και το γιατί αποφάσισε να μιλήσει τώρα, δέκα χρόνια μετά, για το ζήτημα.
Η υπόθεση, λοιπόν, πλέον ανασύρεται από το συρτάρι που την είχαν βάλει τότε από κοινού τα κόμματα του αντισυνταγματικού τόξου. Στην επιτροπή τότε είχαν συμμετάσχει εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, όμως όλοι τους τήρησαν την δεκαετή ομερτά, που οδήγησε στην παραγραφή των αδικημάτων. Τι άλλαξε και τώρα βγαίνει η υπόθεση από το συρτάρι; Προφανές!
Μία ακόμα ερώτηση που πλανάται στον αέρα και αφορά τον κ. Τραγάκη είναι η εξής: Αφού είχατε ερευνήσει, όπως λέτε, εις βάθος την όλη υπόθεση, φτάνοντας σε συμπεράσματα και στοιχεία που δεν διαθέτει ακόμα η δικαιοσύνη, θα γνωρίζετε ασφαλώς και το όνομα του πολιτικού που υπονόησε ο συνήγορος του Ευσταθίου. Για αυτό το όνομα εξακολουθεί η ομερτά; Και αν ναι, που προφανώς ισχύει, γιατί γίνεται αυτό; Μήπως γιατί αυτή την στιγμή συγκυβερνάτε;
Και ένα ακόμα ερώτημα: Γιατί δεν έχει επέμβει ακόμα η δικαιοσύνη για αυτή την προφανή ομολογία απόκρυψης στοιχείων, που οδήγησε σε παραγραφή αδικημάτων εις βάρος του Ελληνικού Λαού; Ψιλά γράμματα, βέβαια, αυτά στο Σαμαριστάν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου