Διαμαντής Καρασούλας: ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ: Οι πολίτες του Πύργου έδειξαν την Ανατροπή

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ: Οι πολίτες του Πύργου έδειξαν την Ανατροπή


Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και με την παρουσία εκατοντάδων πολιτών από τις Δημοτικές περιοχές Πύργου, Ωλένης, Βώλακος και Ιαρδάνου πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 10 Μαΐου 2014 ο αγιασμός και τα εγκαίνια των Γραφείων του Δημοτικού Συνδυασμού ¨Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου¨ στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη του Πύργου.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό από τον  ιερέα  της τοπικής Ενορίας Αγ. Κυριακής Πύργου ακολούθησαν ομιλίες των υποψηφίων και η Κεντρική ομιλία του Υποψηφίου Δημάρχου Πύργου κ. Χάρη Μιχαλακόπουλου. Στους λόγους τους οι  ομιλητές τόνισαν την ανάγκη να ξεκινήσει η ¨Αναγένεσις¨ για τα χωριά και την πόλη του Πύργου. 

Ο κ. Πάνος Χήνος αναφέρθηκε στην ανατροπή του άθλιου σκηνικού στον Πύργο που φέρνει σε απόγνωση τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της πόλεως και οδηγεί σε μαρασμό την κοινωνία, ενώ ο κ. Διαμαντής Καρασούλας μίλησε για την ανάγκη να ακολουθηθεί μία νέα πορεία με νέες ιδέες και αληθινές αξίες, για να αφήσουμε πίσω το παλιό και την παρακμή.

Ως μητέρα και ως εργαζόμενη μίλησε η κ. Αφροδίτη Αλιφραγκή- Καπνίση,

που τόνισε με αφορμή την ημέρα της Μητέρας ότι οι γυναίκες όλων των ηλικιών είναι καιρός να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια από έναν Δήμο που σέβεται τους πολίτες του, διότι οι γυναίκες και οι μητέρες αποτελούν την βάση μιας καλύτερης Κοινωνίας. Ο  κ. Άγγελος Μακρόπουλος αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη που βιώνουν πολλές περιοχές του Καλλικρατικού Δήμου Πύργου.. Τέλος, ο κ. Απόστολος Καπνίσης μίλησε για την παρακμή που βιώνουμε ως τόπος και ως κοινωνία, τονίζοντας τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και δημιουργίας υποδομών για τον Πύργο και τα χωριά του με έμφαση στον Τουρισμό και την προστασία του περιβάλλοντος.


Μέσα σε ενθουσιώδη ατμόσφαιρα και συχνά διακοπτόμενος από χειροκροτήματα ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Χάρης Βασ. Μιχαλακόπουλος στην κεντρική του ομιλία κατά την εκδήλωση μίλησε για την νέα Δημοτική κίνηση, για τον συνδυασμό ¨Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου¨, που ξεχωρίζει σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, διότι εκφράζει το Νέο και έχει την τόλμη και την όρεξη να συγκρουστεί με συμφέροντα μικρά και μεγάλα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Είμαι πολύ υπερήφανος που σήμερα είμαι εδώ ως επικεφαλής μιας κίνησης που δεν μοιάζει με καμία άλλη στην ιστορία του Δήμου μας.
ενός Δήμου που βρίσκεται στην απόλυτη εξαθλίωση και αποδιοργάνωση ,συνέπεια μιας καταστροφικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από μια απούσα δημοτική αρχή και από μια επίσης απούσα περιφερειακή και κοινοβουλευτική εκπροσώπηση ως Νομός,  από αυτούς που τώρα δήθεν σαν … ανεξάρτητοι ζητούν πάλι την ψήφο σας για να μας σώσουν.
να μας σώσουν από τους ίδιους τους τους εαυτούς.
 
Ποιοι; Οι νεκροθάφτες της πόλης μας και των χωριών μας.
Σε άλλο σημείο αναφέρει:
Όλοι αυτοί ξαφνικά δαπανούν τεράστια ποσά για τις εκλογές ,για να πείσουν αυτούς που δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν γάλα για τα παιδιά τους, να πληρώσουν το ρεύμα τους, να βάλουν βενζίνη και πετρέλαιο στα αυτοκίνητα και στα τρακτέρ τους(για να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο),να τους ξαναψηφίσετε για να συνεχίσουν να μην δουλεύουν οι ίδιοι, αλλά να συνεχίσουν  να μας δουλεύουν κανονικά.

-άλλοι θέλουν να τους ξαναδώσετε μια ευκαιρία(ίσως νομίζουν ότι τους χρωστάτε κιόλας)...θυμηθείτε ότι δεν χρωστάτε σε κανένα τίποτα...μόνο στα παιδιά σας χρωστάτε μια ευκαιρία, μήπως ζήσουν σε ένα πιο ανθρώπινο Δήμο.
-σε ένα Δήμο που δεν θα κλειδώνεις το αμάξι σου όταν μπαίνεις στην είσοδο της πόλης
-σε ένα Δήμο που δεν θα κινδυνεύεις να σε ληστέψουν όταν  πας να ψωνίσεις στο Σούπερ Μάρκετ στο μανάβη ή στη λαϊκή
-σε ένα Δήμο που δεν θα ανθεί η πορνεία (ακόμα και στο κέντρο της πόλης)

Και καταλήγει:
Κλείνοντας- επειδή όλοι εμείς εδώ στην Αναγένεσις έχουμε ως οδηγό στη ζωή μας τα λόγια και τα έργα των προγόνων μας ,οι οποίοι ήταν και αυτοί  που μας έκαναν υπερήφανους να βροντοφωνάζουμε ότι είμαστε Έλληνες και απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, του Κολοκοτρώνη και του Βιλαέτη, θέλω να σας πω ότι πρέπει να σκέπτεστε και να ζείτε χωρίς φοβίες και με ψηλά το κεφάλι ακριβώς όπως λέει ο μεγάλος  Νίκος Καζαντζάκης στην «Ασκητική» του: 
Μην καταδέχεσαι να ρωτάς θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;
Πολέμα!
Να αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ-εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω την γης.
Αν δεν σωθεί, εγώ φταίω.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των υποψηφίων του Συνδυασμού από τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Κουρκούτα. 

Οι υποψήφιοι  μαζί με τον Υποψ. Δήμαρχο κ. Χάρη Μιχαλακόπουλο χαιρέτισαν τους εκατοντάδες πολίτες που βρέθηκαν στο πλευρό της παράταξης ¨Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου¨ το βράδυ του Σαββάτου και υποσχέθηκαν συνέχιση του αγώνα ως την ημέρα των Εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου