Διαμαντής Καρασούλας: Με πράξεις και όχι λόγια στο πλευρό των Αγροτών

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Με πράξεις και όχι λόγια στο πλευρό των Αγροτών

Όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, σύμβουλοι κλπ προσπαθούν να πείσουν λίγες ημέρες πριν τις εκλογές ότι ενδιαφέρονται για τους αγρότες και την αγροτική ανάπτυξη του τόπου. 

Θωρούν τον αγροτικό κόσμο δεδομένο και ευκολόπιστο. Όλο το προηγούμενο διάστημα όμως μέσα από τις θέσεις εξουσίας που κατείχαν αλλά και ως απλοί πολίτες δεν έκαναν απολύτως τίποτα για τον τομέα της
Γεωργίας, δεν στάθηκαν ούτε μια στιγμή στο πλευρό των αγροτών όταν αυτοί επαιτούσαν για να λάβουν όσα δικαιούνταν. Σήμερα όλοι τους "αγάπησαν" ξαφνικά τους αγρότες.

Με απόλυτο σεβασμό στον κόπο και τον ιδρώτα τους, δηλαδή στον ιδρώτα του πατέρα μου που με μεγάλωσε δίνοντας το καλύτερο κομμάτι της ζωής του μέσα στη γη και τις καλλιέργειες, καταθέτω την δική μου μικρή προσφορά στον διαρκή -και όχι προεκλογικό- αγώνα μου για τους αγρότες του Πύργου και της Ηλείας μας, τους πλέον αδικημένους αγρότες όλης της Χώρας.


ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ:




15/1/14:

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΚΑΡΑΣΟΥΛΑΣ: «Θέλουν να εξαφανίσουν τους Αγρότες»

Ακούγοντας τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού του 2014 να μιλάει για τα τεράστια επιτεύγματα της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα πίστεψα για μια στιγμή πως μιλάει για τους αγρότες της Ισπανίας ή κάποιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας.
 Ίσως οι αγρότες που συναντά ο κ.υπουργός στο Κολωνάκι να μην έχουν προβλήματα. Γιατί οι αγρότες που γνωρίζω εγώ στην Ηλεία αλλά και οι αγρότες ολόκληρης της Ελλάδας βρίσκονται σε 
χειρότερη οικονομική κατάσταση από ποτέ. 

Εκτός από το ακριβό ευρώ που καθιστά ακριβά τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό, εκτός από τις διεθνής οικονομικές συνθήκες που πλήττουν την ελληνική και παγκόσμια αγορά, έρχεται η κυβέρνηση τη συμφοράς εφαρμόζοντας μια αγροτική πολιτική που όχι μόνο δεν λύνει κανένα πρόβλημα αλλά αντίθετα σκοτώνει οικονομικά τους αγρότες. 


Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων παραμένουν ίδιες εδώ και δεκαετίες και την ίδια ώρα το κόστος παραγωγής αυξάνεται χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερο καθιστώντας τη μία καλλιέργεια μετά την άλλη μη συμφέρουσα. Οι τρομερές αυξήσεις στα αγροτικά εφόδια (λιπάσματα, ζωοτροφές, φυτοφάρμακα), οι τεράστια αύξηση στο αγροτικό ρεύμα και η μη χορήγηση φθηνού πετρελαίου, έχουν οδηγήσει τους αγρότες στην απελπισία. Έχουν καταντήσει να δουλεύουν για την ΔΕΗ και τις εταιρίες φυτοφαρμάκων!  


Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιβάλλει την ένταξη των αγροτών στον κώδικα βιβλίων και στοιχείων, επιβάλλει μικρότερη ή μεγαλύτερη φορολόγηση σε κάθε στρέμμα αγροτικής γης, οι απαιτήσεις του ΕΛΓΑ συνεχώς αυξάνονται χωρίς να δίνονται όμως οι ανάλογες αποζημιώσεις στους αγρότες ενώ σχεδιάζεται η αύξηση μέχρι και 157% του αγροτικού ρεύματος για να καλυφθούν οι ζημιές της ΔΕΗ από τα "κόλπα" με τα φωτοβολταϊκά. 


Πρόκειται για μια πολιτική που σκοτώνει οικονομικά τους αγρότες και ταυτόχρονα διώχνει τους νέους από τα χωράφια τους σε μια περίοδο που η ενασχόληση με την γεωργία θα μπορούσε να βοηθήσει καθοριστικά στην μείωση της ανεργίας των νέων που έχει φτάσει το 60%. Την στιγμή που μιλάμε, μεγάλο μέρος πορτοκαλιών σε περιοχές της Ηλείας είναι ακόμα αδιάθετο με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση ενώ το υπουργείο οικονομικών οφείλει ακόμα την επιστροφή του ΦΠΑ σε αγρότες της Ηλείας.

Είναι γεγονός πως οι αγρότες του Νομού μας αδυνατούν εδώ και δεκαετίες να συγκροτήσουν ένα ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο που θα ταρακουνήσει τους κυβερνώντες. Μήπως ήρθε η ώρα να γίνει πράξη;



21/02/2014:

Συνάντηση Καρασούλα - Γιοβανόπουλου στη Βουλή για τα αιτήματα των αγροτών της Ηλείας 
  
Συνάντηση Καρασούλα - Γιοβανόπουλου στη Βουλή για τα αιτήματα των αγροτών της Ηλείας


Με τον Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτή Ημαθίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ.Κώστα Γιοβανόπουλο συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή ο Επικεφαλής της Νεολαίας των ΑΝΕΛ στην Ηλεία κ.Διαμαντής Καρασούλας προκειμένου να συζητήσουν τα φλέγοντα ζητήματα των αγροτών της Ηλείας. O κ.Καρασούλας παρέδωσε εγγράφως στον κ.Γιοβανόπουλο τα αιτήματα των ηλείων αγροτών ζητώντας από τον Βουλευτή των ΑΝΕΛ να προωθηθούν κοινοβουλευτικά με κάθε διαδικασία.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ.Καρασούλας δήλωσε: «ευχαριστώ θερμά τον Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ.Γιοβανόπουλο που αποδέχτηκε το αίτημά μου να συζητήσουμε για τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες του Νομού μας. Έθεσα στον κ.Γιοβανόπουλο κυρίως το ζήτημα της επιστροφής του ΦΠΑ η οποία εκρεμμεί εδώ και μήνες, τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ αλλά και ζητήματα όπως το τεράστιο κόστος που έχουν πλέον οι περισσότερες καλλιέργειες λόγω του ακριβού ηλεκτρικού ρεύματος και του πετρελαίου.
Η Κυβέρνηση προσπαθεί με ημίμετρα και κούφιες υποσχέσεις να στείλει τους αγρότες στα σπίτια τους και να υφαρπάξει για άλλη μια φορά την ψήφο τους. Τους λέμε ότι η ανοχή τελείωσε, ο αγώνας επιβίωσης των αγροτών είναι αγώνας όλων των Ελλήνων, είναι η αρχή του τέλους αυτής της βάρβαρης πολιτικής που θέλει να εξαφανίσει τον πρωτογενή τομέα και την εθνική παραγωγή της Χώρας μας».

Τέλος, ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων ευχαρίστησε τον κ.Καρασούλα για την συνάντησή τους και υποσχέθηκε να προωθήσει τα αιτήματα των αγροτών στον αρμόδιο Υπουργό δηλώνοντας ότι ο αγώνας των αγροτών της Ηλείας είναι κοινός με τον αγώνα των αγροτών όλης της Χώρας και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή, τόσο στη Βουλή όσο και στο δρόμο.


  
04/02/2014:

Καρασούλας: "Οι αγρότες δεν φοβούνται τα καπνογόνα του κ.Σαμαρά"

Karasoulas
Για "απαράδεκτα φαινόμενα και βίαιες συμπεριφορές" έκανε λόγο ο Διαμαντής Καρασούλας στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Ηλεία, σχολιάζοντας τα χθεσινά επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Μαραθιά μεταξύ αγροτών και ανδρών της Αστυνομίας. Καταδικάζοντας την βίαιη διάσπαση του αγώνα των αγροτών στη Μαραθιά ο κ.Καρασούλας τόνισε ότι «είχα πει πριν από λίγες ημέρες ότι το μέτωπο των αγροτών στην Ηλεία πρέπει για πρώτη φορά να είναι ενιαίο και αποφασιστικό.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να σπάσει τον τσαμπουκά των αγροτών με βίαιες συμπεριφορές και προσαγωγές. Ο Σαμαράς ας κάνει επίδειξη δύναμης στην τρόικα και όχι σε μια χούφτα αγρότες. Οι αγρότες δεν πρέπει να υποκύψουν. Η απάντηση είναι κανένα τρακτέρ στα χωράφια, όλοι στους δρόμους. Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας επιβίωσης. Δεν υπάρχει κανένα άλλο περιθώριο ανοχής. Είμαστε στο πλευρό τους, και στη Βουλή και στο δρόμο».



7/5/14:

"Να κρατήσουμε τους νέους στα χωριά και στον τόπο μας"

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών Θεόδωρο Βασιλόπουλο

 

"Η αγροτική οικονομία μπορεί να αποτελέσει ισχυρό μοχλό ανάπτυξης για τα χωριά μας και για όλο τον Δήμο. Το μεγάλο στοίχημα για μας δεν είναι να εντάσσουμε τους νέους των χωριών μας σε πεντάμηνα προγράμματα απασχόλησης αλλά να τους δώσουμε τα κίνητρα, τα εφόδια και την υποστήριξη να μείνουν στο χωριό τους, να ασχοληθούν με τα χωράφια και τις καλλιέργειές τους, να τολμήσουν να επενδύσουν στην Γεωργία.

 
 Έχουμε την θέληση, την γνώση και τον τρόπο να ανοίξουμε τον δρόμο στους νέους που θέλουν να μείνουν στον τόπο τους, να γίνουν αγρότες σύγχρονοι και αξιοπρεπείς και όχι επαίτες. Ο Δήμος μπορεί και υποχρεούται να δημιουργήσει σε όλα τα χωριά του δήμου οδικό και υδροηλεκτρικό δίκτυο, αναγκαίο για τους αγρότες και κτηνοτρόφους. 
 
Να σταθεί δίπλα τους με καινοτόμες λύσεις και προτάσεις, να τους ανοίξει τον δρόμο στην ευρωπαϊκή ενίσχυση και βοήθεια, να τους στηρίξει πλήρως στην πώληση των προιόντων τους με την δημιουργία σύγχρονων συνεταιρισμών και συσκευαστηρίων αλλά και συμφωνιών εντός και εκτός Ελλάδας".



4/2/14:
Δ.Καρασούλας: "Είμαστε στο πλευρό των αγροτών της Ηλείας"

Πριν από λίγο στο μπλόκο των αγροτών στην Μαραθιά Αμαλιάδας. Μαζί με τους εμπορικούς συλλόγους, τους καθηγητές και άλλους φορείς, αλληλέγυους στον δίκαιο αγώνα των αγροτών μας. Οι κυβερνώντες δεν τόλμησαν σαν δώσουν εντολές για χρήση βίας στην Αστυνομία, όπως έκαναν χθες. 
Αυτό σημαίνει ότι ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να τους νικήσουμε.
( 4/2/14 - Μπλόκο Μαραθιάς)
 ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ


Διαμαντής Καρασούλας
  
υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου 

-"ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ" Χάρης Μιχαλακόπουλος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου