Διαμαντής Καρασούλας: «Η Κυβέρνηση ζητάει να εγκρίνουν οι πολίτες την χρεοκοπία και την έξοδο της Χώρας από την Ευρώπη»

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

«Η Κυβέρνηση ζητάει να εγκρίνουν οι πολίτες την χρεοκοπία και την έξοδο της Χώρας από την Ευρώπη»

Οδήγησαν την Χώρα σε πρόωρες εκλογές με ανέντιμο τρόπο σταματώντας την εθνική προσπάθεια για έξοδο από την κρίση την ώρα που οι κόποι και η σκληρή προσπάθεια πέντε ετών του ελληνικού λαού άρχισαν να πιάνουν τόπο και να διαφαίνεται κάποιο φως στον ορίζοντα. Υφάρπαξαν την ψήφο των πολιτών με ψέματα και κάλπικες υποσχέσεις γνωρίζοντας εξαρχής ότι αυτά που υπόσχονται δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Είπαν ότι έχουν συγκεκριμένο σχέδιο και τελικά δεν είχαν κανένα απολύτως, εκτός από το "μπλοφάρισμα" και τις απειλές απέναντι στους εταίρους. 

Επί πέντε μήνες μιλούσαν για "υπερήφανη διαπραγμάτευση" ενώ στην πραγματικότητα δεν έκαναν τίποτε άλλο από ανούσια ταξίδια στο εξωτερικό, επικοινωνιακή πολιτική για τα μάτια του κόσμου, κατασπατάληση πολύτιμου χρόνου προκειμένου να βαπτίσουν την τρόικα "θεσμούς" και το μνημόνιο "συμφωνία" για να πείσουν ότι δεν είναι ίδιοι με τους προηγούμενους. Ανεύθυνες εξαγγελίες, εκκετρικό ντύσιμο, επαναστατικές διακηρύξεις, διγλωσία, ρητορικά πυροτεχνήματα, παλικαρισμοί και τσαμπουκάδες, ύβρεις και προσβολές προς τους εταίρους την ώρα που ζητούσαν την συνδρομή και την βοήθειά τους.

Παρίσταναν ότι διαπραγματεύονται χωρίς να καταθέσουν καμία συγκεκριμένη, σοβαρή και κοστολογημένη πρόταση στους δανειστές. Δεν ενημέρωσαν ποτέ τους πολίτες για το τι ακριβώς διαπραγματεύονται τόσους μήνες, τί ζητούν ακριβώς οι δανειστές και τι προτείνουν αυτοί. Για να περάσουν πέντε μήνες που εξανέμισαν ότι είχε με κόπο κατακτηθεί τα προηγούμενα χρόνια, ανεβάζοντας δραματικά το οικονομικό κόστος για κάθε μήνα αβεβαιότητας που περνούσε χωρίς συμφωνία. Η πραγματική οικονομία πάγωσε, η αβεβαιότητα έδιωξε κάθε επένδυση, το κράτος κήρυξε ουσιαστικά στάση πληρωμών στους ιδιώτες ενώ άδειασε όλα τα ταμεία των δημοσίων φορέων προκειμένου να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. 

Αφού άφησαν να περάσει έτσι η τετράμηνη παράταση γνωρίζοντας ότι στις 30 Ιουνίου η Χώρα θα οδηγηθεί στο γκρεμό χωρίς νέα συμφωνία, εξήγγειλαν αιφνιδιαστικά δημοψήφισμα ρωτώντας τον λαό για πράγματα που δεν μπορεί να γνωρίζει και δεν είναι υποχρεωμένος να κατανοεί. Στην πραγματικότητα ο πρωθυπουργός μεταθέτει τις ευθύνες τις τραγικής του αποτυχίας στον ελληνικό λαό και του ζητά να πάρει αυτός την ευθύνη για την χρεοκοπία της Χώρας και την έξοδο από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Έλληνες έδωσαν εντολή στις 25 Ιανουαρίου στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με τους εταίρους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αλλά όχι για να χρεοκοπήσει τη Χώρα και να την βγάλει απ την Ευρώπη. 

Η αποτυχία ανήκει εξολοκλήρου στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά και δεν έχουν το δικαίωμα να την μεταθέτουν στο λαό. Οφείλουν να ανακαλέσουν άμεσα την διενέργεια αυτού του καταστροφικού, παράλογου και αντισυνταγματικού δημοψηφίσματος. Το δημοψήφισμα της Κυριακής δεν θα κρίνει την τύχη καμίας πρότασης συμφωνίας αλλά την παραμονή της Χώρας στο ευρώ και την Ευρώπη, την οικονομική μας προοπτική ή την καταστροφή. Οι Έλληνες θα δώσουν ηχηρή απάντηση στους εκβιασμούς της κυβέρνησης και θα πουν ξεκάθαρο ΝΑΙ στην παραμονή της Χώρας στο ευρώ και την Ευρώπη, στο δικαίωμα της Χώρας να προσπαθήσει να μείνει όρθια και να περάσει στην ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία μέσα στην Ευρώπη, εκεί που ανήκει γεωγραφικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά και ιστορικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου