Διαμαντής Καρασούλας: Η Δεξιά που έχει ανάγκη η χώρα

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Η Δεξιά που έχει ανάγκη η χώρα



Γράφει ο Διαμαντής Καρασούλας


Η δεύτερη συνεχόμενη ήττα της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές εξήγαγε πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία του κόμματος. Κι αν τον Γενάρη η ΝΔ πλήρωσε το πολιτικό κόστος της διακυβέρνησης Σαμαρά που κλήθηκε να ασκήσει δύσκολες αλλά αναγκαίες πολιτικές, το Σεπτέμβρη ηττήθηκε γιατί δεν κατάφερε να υπερασπιστεί την αναγκαιότητα αλλά και τα θετικά αποτελέσματα της κυβερνητικής της πολιτικής, να καταδείξει την ανυπολόγιστη ζημιά της επτάμηνης διακυβέρνησης Τσίπρα στην οικονομία και κυρίως να πείσει ότι διαθέτει όραμα και λύσεις για τα προβλήματα της Χώρας και των πολιτών πέρα από την επώδυνη και εν πολλοίς αδιέξοδη συμφωνία στην οποία οδήγησαν οι παλινωδίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Δεν κατάφερε να ξαναμιλήσει με την κοινωνία και να πείσει ότι υπηρετεί τα συμφέροντα του απλού πολίτη, της μεσαίας τάξης, όλων εκείνων που επλήγησαν τα τελευταία χρόνια απ την πολιτική της λιτότητας αφήνοντας έτσι το πεδίο ελεύθερο στον Αλέξη Τσίπρα να πείσει ότι παρά τα δυσβάστακτα μέτρα που απεδέχθη, είναι αυτός που υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα ενώ οι άλλοι υπηρετούν το κεφάλαιο, τους ολιγάρχες κ.ο.κ.

Ένα μήνα πριν την ανάδειξη νέου αρχηγού στην ΝΔ δεν γίνεται καμία αναφορά σε αυτά τα βασικά συμπεράσματα. Δεν γίνεται καμία συζήτηση ουσίας για το ιδεολογικό στίγμα του κόμματος, καμία συζήτηση πάνω σε ιδεολογικές και πολιτικές κατευθύνσεις και προτεραιότητες αλλά μια στείρα αναμέτρηση προσώπων που αποφεύγουν να αναφερθούν σε πολιτικές θέσεις και διαφορές αναλώμενοι σε βαρύγδουπα και εύηχα συνθήματα κενά περιεχομένου και στην λογική των χρισμάτων και των συσχετισμών. Θα ακούσουμε τις επόμενες ημέρες τις πολιτικές θέσεις κάθε υποψηφίου στα κορυφαία πολιτικά ζητήματα; Θα ακούσουμε τι αντιπροσωπεύει ο καθένας και ποιό είναι το προσωπικό του όραμα για την ΝΔ και την Χώρα; 

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ανάγκη ανανέωσης αλλά αναγέννησης. Πρέπει να αλλάξει ή να πεθάνει. Ως μοναδική συγκροτημένη δύναμη της Δεξιάς στην Μεταπολίτευση έχει και την αποκλειστική ευθύνη που η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα στην οποία η Δεξιά είναι εδώ και δεκαετίες ιδεολογικώς ανύπαρκτη και ιστορικώς απούσα. Άτολμη μπροστά στην υποτιθέμενη ηθική ανωτερότητα της αριστεράς όχι μόνο να υπερασπιστεί την ιστορία και την προσφορά της στη Χώρα αλλά ακόμα και να πει ότι είναι κόμμα της Δεξιάς. Την ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας επαίρεται σε κάθε ευκαιρία ότι είναι κυβέρνηση της Αριστεράς και όχι της κεντροαριστεράς. Η εμμονή με την στροφή στο κέντρο ως αναγκαιότητα για την άνοδο στην εξουσία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ο απογοητευμένος κόσμος της ΝΔ την τελευταία πενταετία δεν μετακινήθηκε στο Κέντρο ή την Αριστερά αλλά στα κόμματα διαμαρτυρίας που δημιουργήθηκαν στα δεξιά της (ΛΑΟΣ, Χρυσή Αυγή και ΑΝΕΛ).
Σε αυτό τον κόσμο έχει ανάγκη να απευθυνθεί ξανά η ΝΔ και να τον επαναπατρίσει. 

Ο νέος αρχηγός οφείλει να επανιδρύσει την Νέα Δημοκρατία, να την επανασυνδέσει με την κοινωνία, να φτιάξει ένα κόμμα πατριωτικό και λαϊκό που θα απευθύνεται στον απλό Έλληνα πολίτη, θα έχει συγκεκριμένες λύσεις για τα προβλήματά του, θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Ελλήνων που παράγουν, που επενδύουν, που καινοτομούν. Να αποσυνδέσει το κόμμα από τα τζάκια, τη φεουδαρχία και τη ναφθαλίνη και να αναδείξει νέα πρόσωπα μέσα από την κοινωνία, από το χώρο της εργασίας και της επιχειρηματικότητας που έχουν όρεξη, όραμα αλλά και ένσημα. Ένα κόμμα που θα υπερασπίζεται με σθένος την ιστορία και τις επιλογές του και ταυτόχρονα ως σύγχρονο φιλελεύθερο ευρωπαϊκό κόμμα θα αναδείξει τις λύσεις, το πρόγραμμα και τα πρόσωπα εκείνα που θα σηκώσουν ξανά την Ελλάδα όρθια. 


*Ο Διαμαντής Καρασούλας είναι Μέλος του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών (ΔΙΕΣΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου