Διαμαντής Καρασούλας: "Ταξιδεύοντας στον άχρονο χρόνο"

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

"Ταξιδεύοντας στον άχρονο χρόνο"

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου Τραγανού έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ενοριακού Κέντρου Αγίου Νικολάου στο Τραγανό. Μαζί με την κοπή της πίτας του για το καλό της νέας χρονιάς, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου παρουσίασε και το ημερολόγιο του 2016, μια ιδιαίτερη, πολυτελή έκδοση ενός ημερολογίου υπό τον τίτλο "Ελλήνων Χρονολόγιο" που μετρά τις ημέρες και τους μήνες όπως ακριβώς και οι αρχαίοι Έλληνες ενώ σε κάθε του σελίδα παρουσιάζει και μια μεγάλη πολιτική, στρατιωτική ή πνευματική προσωπικότητα της Αρχαίας Ελλάδας.


Την παρουσίαση του ημερολογίου άνοιξε με ομιλία του ο Εκπρόσωπος του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών και Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Τραγανού κ.Διαμαντής Καρασούλας ο οποίος στην ομιλία του επιχείρησε μια φιλοσοφική και ιστορική προσέγγιση της έννοιας του χρόνου όπως την αντιλαμβάνονταν οι Έλληνες στο πέρασμα των αιώνων. Μιλώντας για το ταξίδι στον "άχρονο χρόνο" ο Διαμαντής Καρασούλας ανέλυσε την γιγάντια και διαχρονική προσπάθεια του ανθρώπου να εξουσιάσει και να μετρήσει τη ροή του χρόνου, από τις κλεψύδρες και τα ηλιακά ρολόγια μέχρι την σύγχρονη εποχή των ατομικών χρονομέτρων της φανταστικής ακρίβειας.


Στην συνέχεια προλόγισαν το Ημερολόγιο η Εκπαιδευτικός κ.Ευθυμία Διαμάντη καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ.Κωνσταντίνος Λιλιόπουλος. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πηνειού κ.Αλέξης Καστρινός, ο Αναπλ. δημάρχου κ.Βασίλης Κασσιανός, ο Αντιδήμαρχος κ.Αντώνης Αποστολόπουλος και ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Τραγανού κ.Νίκος Τσάκωνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου