Διαμαντής Καρασούλας: «Ιδεολογική εμμονή απέναντι στους ελεύθερους επαγγελματίες»

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

«Ιδεολογική εμμονή απέναντι στους ελεύθερους επαγγελματίες»


Ένα χρόνο μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι της πραγματικής οικονομίας βρίσκονται στους δρόμους απέναντι στην κυβέρνηση. Κάποιοι είχαμε προειδοποιήσει πριν τις εκλογές για τις προθέσεις του κυβερνώντος κόμματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και όχι μόνο. Έγραφα πέρυσι στις 25/1/'15, ανήμερα των εκλογών στο ίδιο φύλλο:"Αυτό έχει ανάγκη σήμερα η Ελλάδα; Toυς πειραματισμούς και τον τσαμπουκά απέναντι στην Ευρώπη; Τα οικονομικά πρότυπα της Βενεζουέλας και της Λατινικής Αμερικής; Tην επιστροφή στον κρατισμό, την επαναπρόσληψη των απολυμένων στο δημόσιο και την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων;". Δυστυχώς, η ιδεολογικές εμμονές των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους ελεύθερους επαγγελματίες οδήγησαν τον περασμένο Ιούλιο σε μια ισοπεδωτική συμφωνία με τους δανειστές που βασίζει την πλειοψηφία των εσόδων της χώρας στους φόρους και όχι στην μείωση των δημοσίων δαπανών.


Την ώρα που η κυβέρνηση παριστάνει ότι διαπραγματεύεται σκληρά και ταΐζει τους πολίτες με τόνους "εθνικής υπερηφάνειας" ισοπεδώνεται η πραγματική οικονομία, η αγορά η οποία έχει σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης. Μετά το κλείσιμο των τραπεζών που τραυμάτισε σοβαρά χιλιάδες επιχειρήσεις, έρχεται η βάρβαρη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών τόσο άμεσα όσο και έμμεσα μέσω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών. Αυτός θα είναι και ο θάνατος της μικρομεσαίας επιχείρησης που τα τελευταία πέντε χρόνια παλεύει να επιβιώσει μέσα σε δύσκολες συνθήκες.


Αδυνατούν να καταλάβουν οι υπέρμαχοι του κρατισμού που μας κυβερνούν, ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις είναι αυτοί που αιμοδοτούν την ελληνική οικονομία, που παράγουν, που επενδύουν, που φέρνουν συνάλλαγμα στη χώρα, που δίνουν θέσεις εργασίας, που κρατούν όρθια ακόμα την εθνική οικονομία και την οδηγούν στην Ανάπτυξη. Αυτοί που συντηρούν με το αίμα τους το τεράστιο δημόσιο τομέα που όλοι αρνούνται να μειώσουν. Ξεχνάει ο κ.Τσίπρας που με ένα νόμο προσέλαβε όλους τους απολυμένους του δημοσίου, (ακόμα και τους επίορκους) ότι όλοι αυτοί πληρώνονται από τους φόρους των ελεύθερων επαγγελματιών τους οποίους σήμερα στοχοποιεί και εξοντώνει. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να πληρώσουν τις αυξήσεις που η κυβέρνηση έδωσε πρόσφατα στο δημόσιο, αυτοί καλούνται να πληρώσουν την γενναιοδωρία και το κόστος της τραγικής διαπραγματεύσης του κ.Τσίπρα.


Η υπερφορολόγηση και οι αύξηση των εισφορών οδηγεί σε περισσότερα λουκέτα, στη μετανάστευση των επιχειρήσεων, στην μείωση των φορολογικών εσόδων, στην αύξηση της ανεργίας, στην υπονόμευση κάθε προοπτικής για Ανάπτυξη. Όλα αυτά μπορεί να μην τα καταλαβαίνουν ή να τα υποτιμούν οι ευαγγελιστές της Μαρξιστικής οικονομίας όμως δεν έχουν το δικαίωμα να εξοντώνουν την μεσαία τάξη από ιδεολογική εμμονή απέναντι σε ό,τι δεν είναι δημόσιο, θεωρώντας πλούσιο όποιον καταφέρνει να επιβιώνει σήμερα στον ιδιωτικό τομέα. Είναι ανήθικο να παριστάνουν τους φιλάνθρωπους στην εκλογική τους πελατεία με το υστέρημα και το αίμα των ανθρώπων της αγοράς και της πραγματικής εργασίας.



*Ο Διαμαντής Καρασούλας είναι Μέλος του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών (ΔΙΕΣΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου